HR Business Partner

Human Resources | Emmaboda, Sweden, Sweden
Detalii cu privire la locul de muncă Aplică
Detalii cu privire la locul de muncă

På Xylem arbetar 22 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvaru-märken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. https://www.youtube.com/channel/UCRN-eNAikasEjcQE9PTZu9w

HR Business Partner

Produktions siten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1300 anställda. I tillverkningen ingår alla moment från gjutning fram till färdig produkt. På siten finns det förutom kärnverksamheten inom produktion även distributionscenter samt supportfunktioner såsom IT, Finans och HR.

Om rollen

Till vår HR avdelning i Emmaboda söker vi nu en HR Business Partner. Vårt arbetssätt är strategiskt konsultativt och vi har ett nära samarbete med våra produktionsenheter samt supportfunktioner.

Rollen som HR Business Parter är en operativ roll med strategiska inslag, där du kommer att samarbeta med och stödja chefer på olika nivåer, inom flera varierande och utmanade områden. Du kommer att driva, leda, utveckla och samordna frågor inom bland annat organisation, ledarskap, karriär- och ersättarplanering, bemanning, lönesättning/-revision och fackliga förhandlingar.
Inom området kompetensutveckling så ser vi gärna att du kan vara med och bidra med din kompetens i t ex workshops för chefer.
I arbetsuppgifterna ingår även löpande personaladministrativa uppgifter.

Tillsammans med dina HR-kollegor kommer du att implementera och samordna globala HR-strategier och processer på lokal nivå, vilket kan gälla allt från systemstöd till kompetensutveckling och företagskultur.

HR Business Partner-avdelningen i Emmaboda består av en Senior HR manager, tre HR Business Partners och en Learning & Development Manager. I rollen som HR Business Partner arbetar du tillsammans med vårt HR Shared Service för Norden som också sitter i Emmaboda.

Kompetens & Erfarenhet

Du har relevant högskoleexamen eller motsvarande utbildning, samt några års erfarenhet av HR Business Partner-arbete. Vidare behöver du god kompetens inom arbetsrätt, facklig förhandlingsvana samt kunskap om centrala avtal.


Du är en lyhörd, servicemedveten och lösningsorienterad person med stort driv och engagemang. Vidare har du god kommunikationsförmåga samt lätt för samarbete och beslutsfattande. Självklart värdesätter vi även ditt genuina intresse för människor och teknik. Du är van vid ett självständigt arbetssätt och trivs med att vara stöd och bollplank till chefer och medarbetare.

Allas lika värde

Vi vill att människor, oavsett hudfärg, ålder, funktionshinder, sexuell läggning och könsidentitet ska känna sig hemma, inte bara på Xylem, utan överallt i världen. För oss innebär mångfald mer än bara en policy eller en uppsättning metoder. Mångfald är en grundläggande del av vår företagskultur och en nyckel till långsiktigt tillväxt.

Besök oss gärna på https://www.xylem.com/sv-se/ för våra tekniska lösningar eller på https://www.xylem.com/sv-se/karriar/ där du kan läsa mer om våra karriärmöjligheter och vad vi värdesätter hos våra anställda.

Övrig information

Har du frågor är du välkommen att kontakta Daniel Långberg, Corporate Recruiter, 0471-247457 eller rekryterande chef Karin Petermann, Director, Sr HR Business Partner 0471-247488.

Sista ansökningsdag är 2023-10-15. Välkommen in med din ansökan. Urvalet av ansökningar sker löpande. 

Representant för Unionen är Camilla Olsson-Linde, 0471 – 24 70 00, Representant för Akademikerna är Jenny Johansson, 0471-24 70 00.

 

Aplicați acum
Aplică