It looks like you are coming from United States, but the current site you have selected to visit is Uzbekistan. Do you want to change site?

Yes, please! No, keep me on the current site

Teknikchef Montering

Operations | Emmaboda, Sweden, Sweden
Job Details Apply
Job Details

 

Teknikchef till Xylem i Emmaboda!

 

Har du ett stort teknikintresse med fokus på kvalitet och utveckling? Leder du med energi och driv - med målet i sikte? Är du van att skapa delaktighet och bygga kompetens och utveckla team?

Då är det dig vi söker!

Arbetsbeskrivning

Till Monteringsavdelning på fabriken i Emmaboda söker vi nu en Teknikchef med ansvar för avdelningens tekniska utveckling på såväl strategisk som operativ nivå.  Ansvaret omfattar också ett övergripande kvalitetsansvar avseende produkter och utrustning.

Som teknikchef utformar du övergripande verksamhets- och handlingsplaner för din avdelning. Du driver utvecklingen framåt avseende produktivitet, kvalitet och säkerhet. Du driver också den tekniska utvecklingen inom monteringsavdelningen. Du ansvarar för din egen budget och säkerställer det faktiska resultatet gentemot planen.

Vid investeringar säkrar du resurser inför implementering och driver mot satta mål och KPI:er.

Att arbeta med ständiga förbättringar är en viktig del i arbetet, och du vidtar vid behov korrigerande åtgärder vid resultatavvikelser. I rollen arbetar du tvärfunktionellt och bidrar till ett gott samarbete med övriga avdelningar.

Som personalledare utvecklar du dina medarbetares kompetensnivå löpande. I ditt ansvar som chef genomför du utvecklingssamtal och är lönesättande.

Teknikchefen är underställd Funktionsansvarig på Monteringsavdelningen och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Let´s Solve Water
Xylem erbjuder tusentals spännande karriärmöjligheter för människor som delar vår passion och strävan att ta sig an världens viktigaste vattenutmaningar…och lösa dem

Du som Teknikchef

I arbetet att utveckla verksamheten eftersträvas alltid medarbetarnas delaktighet. Du är därför intresserad av att arbeta med människor för att utveckla såväl individ som organisation. Du är van att skapa ett positivt och innovativt klimat och uppmuntra människor att klara av sina uppgifter. God kommunikations- och samarbetsförmåga i kombination med att våga ta beslut, att vara noggrann och följa upp resultat krävs för att lyckas i arbetet. Du är troligen proaktiv och energisk i arbetssituationer och vill få saker gjorda och samtidigt som flertalet uppgifter hanteras parallellt.
 

I befattningen som teknikchef vill vi att du är lägst högskoleingenjör med god erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du är van vid att driva utvecklingsarbete på en övergripande nivå. Vi förutsätter att du har ett genuint intresse för teknik.

Vi vill att du har dokumenterad praktisk erfarenhet av teknikutveckling, Lean-arbete och ledarskap. Du bör ha erfarenhet av att leda grupper mot gemensamma mål.

Goda kunskaper i engelska är en grundförutsättning för tjänsten.
 

Vi är ett globalt team på 16 000 personer som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa avancerade teknologiska lösningar för världens vattenutmaningar. 

Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. 

 

Xylem är också ledande inom smart mätutrustning, nätverksteknik och avancerade analytiska instrument för vatten-, el och gas. Vi har starka långvariga relationer med kunder i över 150 länder som känner oss genom vår starka kombination av ledande varumärken och applikationsexpertis med en kraftig inriktning på att utveckla mångsidiga, hållbara lösningar. 

 

Produktionssiten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1150 anställda. I tillverkningen ingår alla moment från gjutning fram till färdig produkt. På siten finns det förutom kärnverksamheten inom produktion även distributionscenter, finansavdelning, produktutveckling, IT, HR med mera

  

Företagsfilm

https://youtu.be/G6oU-R1Cxrc


Ta en närmare titt på vårt företag här: https://www.xylem.com/sv-se/

Tjänsten

Heltid, tillsvidare.
Start omgående enligt överenskommelse.

Ort

Emmaboda

Kontaktuppgifter och ansökan

Vi samarbetar med Engqvist & Zimmerman in denna rekrytering. Du är välkommen med din ansökan senast den 20 augusti via denna länk:

https://jobb.engqvistzimmerman.se/jobs/1242137-teknikchef-till-xylem-i-emmaboda?promotion=254893-trackable-share-link-sociala-medier

Observera att vi endast tar emot ansökningar via länken ovan.

ansöker gör du med CV och personligt brev.

Om du har frågor kring ansökan kan du kontakta
Annika Zimmerman, tfn 0733 606030 annika@engqvistzimmerman.se
Linda Engqvist, tfn 0733 404454 linda@engqvistzimmerman.se

Fackliga representanter:
Unionen - Kenneth Philipsson
Sveriges ingenjörer/Akademikerna - Jenny Johansson
Kontakt: 0471-24 70 00

Tester kan förekomma i våra rekryteringsprocesser.

Tidsplan

Vi vill ha din ansökan så fort som möjligt då ansökningar hanteras löpande.

Vi ser fram emot att lära känna dig närmare!
 

 

 

Apply Now
Apply