Automation Engineer

Engineering | Sundbyberg, Sweden, Sweden
Job Details Apply
Job Details

Xylem |’zīləm|

 

1) En vävnad i växter som suger upp vatten från rötterna;

2) ett ledande bolag för vattenteknologi.

 

Let´s Solve Water

Vi är ett globalt team på 17 000 personer som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa lösningar för världens vattenutmaningar. Visste du att vi levererar produkter till de Olympiska spelen? Visste du att de spektakulära minnesfontänerna vid Ground Zero i New York drivs av våra produkter? Visste du att våra produkter hjälper flera av Kinas största städer att ta vara på de stora mängder vatten som regnar ner under tyfonsäsongen? Visste du att Flumrider och Colorado på Liseberg är byggda på våra produkter? Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Produktionssiten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och där är cirka 1 300 anställda. Xylem erbjuder tusentals spännande karriärmöjligheter för människor som delar vår passion och strävan att ta sig an världens viktigaste vattenutmaningar…och lösa dem

För mer information om Xylem, vänligen besök vår hemsida, www.xylem.com

 

Om rollen

Nu letar vi efter en passionerad automationsingenjör till vårt team som supporterar, utvecklar vår affär samt är ett stöd i försäljning av systemlösningar mot kund inom el- och automatik. Teamet arbetar bland annat med att ta fram skräddarsydda pumpstationslösningar för både avlopp och dricksvatten samt olika applikationer till avlopps- och dricksvattenvattenverk. Teamet arbetar också med kontinuerlig kompetensutveckling av både vår sälj- och eftermarknadsorganisation då automatiken mer och mer integreras i produkterna parallellt med utvecklingen av digitala lösningar.

Som automationsingenjör så har du en nyckelroll i att utveckla, implementera samt stödja dina kollegor kring automationslösningar samt våra digitala tjänster.

Genom att utveckla konfigurationer och applikationsbibliotek för avlopps- och vattenbehandlingsanläggningar kommer du att hjälpa till att bidra till effektiva och anpassningsbara lösningar. Du kommer utföra programmering av egenutvecklade undercentraler samt vanligt förekommande PLC:er på marknaden. Du kommer även att vara involverad i dokumentation, idrifttagningar, felsökning, kundsupport, hantering av olika kommunikationsprotokoll mot PLC:er samt utveckling av programbibliotek. Konfigurering och integrering mot SCADA-system kan också vara förekommande arbetsuppgifter och även viss kundsupport för vårt eget SCADA ingår i rollen.

Placeringsort för tjänsten är Malmö, Göteborg eller Stockholm med omnejd. Har du annat önskemål så är vi även öppna för det. Vi ser även att det finns goda möjligheter att fördela din arbetstid mellan hemmet och från något av våra kontor.

 

Din profil

Vi söker dig som letar efter en ny utmaning och är intresserad av en roll där du får möjlighet att varva din tid mellan analytiska uppgifter och att supportera dina kollegor och kunder i olika frågor, detta bl a i form av att hålla utbildningar. Du är bekväm att prata inför grupp och är en prestigelös lagspelare men också van att ta egna initiativ för att i viss mån leda dig själv. Vi ser att du har erfarenhet av rollen som automationsingenjör från VA eller vattensektorn och känner dig bekväm i PLC-programmering. Har du erfarenhet av att programmera i Codesys och olika SCADA är det meriterande. Vårt arbete kännetecknas av ett tätt samarbete och kompetensöverföring inom teamet. Det arbetssättet ser vi som en mycket viktig del i vår fortsatta utveckling. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett grundläggande krav. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig en kreativ miljö där du får möjlighet att fokusera på din personliga och professionella utveckling tillsammans med engagerade och hjälpsamma kollegor. Du får chansen att bli en viktig del av vår framtida digitalisering. Du är en del av ett företag som arbetar aktivt med hållbarhet. Ett exempel på detta är att vi i Emmaboda nyligen installerat ett eget reningsverk med våra egna produkter för att själva ta hand om vårt vatten. Du kan också engagera dig som volontär i Xylems företagsprogram för samhällsinitiativ Xylem Watermark. Mer information om Watermark hittar du här: www.xylemwatermark.com.

 

Allas lika värde

Vi värdesätter olikheter. För oss är det viktigt att alla ska känna sig välkomna, inte bara på Xylem utan överallt i världen. För oss innebär mångfald mer än bara en policy eller en uppsättning metoder. Mångfald är en grundläggande del av vår företagskultur och en nyckel till långsiktig tillväxt.

 

Information

 

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 2023-10-01. Urval kommer ske löpande och tjänsten kan komma tillsättas innan ansökningstiden går ut. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg.

 

Har du frågor är du välkommen att kontakta Clas Edvardsson-Berg, rekryterande chef, 070-269 66 96 eller Daniel Långberg, HR, 0471-24 74 57.

Fackrepresentant är Mikael Lövås, Unionen, och Rocio Piazuelo-Carrasco, Sveriges Ingenjörer, tel: + 46 8 475 60 00.

Apply Now
Apply