Provningsspecialist

Project Management | Emmaboda, Sweden, Sweden
Job Details Apply
Job Details

Xylem |’zīləm|

 

1) En vävnad i växter som suger upp vatten från rötterna;

2) ett ledande bolag för vattenteknologi.

 

Let´s Solve Water 

Vi är ett globalt team på 17 000 personer som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa lösningar för världens vattenutmaningar. Visste du att vi levererar produkter till de Olympiska spelen? Visste du att de spektakulära minnesfontänerna vid Ground Zero i New York drivs av våra produkter? Visste du att våra produkter hjälper flera av Kinas största städer att ta vara på de stora mängder vatten som regnar ner under tyfonsäsongen? Visste du att Flumrider och Colorado på Liseberg är byggda på våra produkter? Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Produktionssiten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1300 anställda. Xylem erbjuder tusentals spännande karriärmöjligheter för människor som delar vår passion och strävan att ta sig an världens viktigaste vattenutmaningar…och lösa dem.

 

Provningsspecialist

 

I tillverkningen ingår alla moment från gjutning fram till färdig produkt. På siten finns det förutom kärnverksamheten inom produktion även distributionscenter, finansavdelning, produktutveckling, IT, HR med mera. Tryck här för en kort film om vår verksamhet i Emmaboda. 

 

Nu söker vi efter vår nästa Provningsspecialist som vill komplettera vårt befintliga team i Emmaboda.

 

Arbetsbeskrivning

Som provningsspecialist så fyller du en viktig funktion i att tillhandahålla teknisk support för samtliga provningsanläggningar på vår produktionssite i Emmaboda. Det är en varierande tjänst där du är involverad flera olika processer kring provningen av våra pumpar. I detta ingår exempelvis planering och genomförande av kundbesök, dokumentera och följa upp statistik kring provning av pumpar, hålla i utbilningar inom området för interna avdelningar, inköp av provutrustning samt ta fram relevanta styrdokument internt för arbetet kring provning. Du är även systemägare för vår provningsmjukvara.

Du är en del av vår kvalitetsavdelning och blir den tredje provningsspecialisten i teamet. Du rapporterar till sitens Kvalitetschef.

 

Din profil

Vi söker dig som trivs i en roll med varierande arbetsdagar, både vad gäller tempo och arbetsuppgifter, och har förmågan att driva flera processer framåt parallellt. I rollen ingår både utåtriktade- och administrativa uppgifter och det är viktigt att du trivs med kontrasterna. Som provningsspecialist är du ofta vårt ansikte utåt under kundbesök och provningsinspektioner, och vi ser att du har förmågan att genomföra dessa på ett serviceinriktat och pedagogiskt sätt.

Vidare ser vi att du som söker har:

  • En avslutad utbildning inom teknik på universitets- eller högskolenivå
  • Tidigare erfarenhet av arbete inom kvalitet, testning och-/eller provning i en tillverkande industri
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift
  • Ett stort tekniskt intresse

 

Vad erbjuder vi då dig?

Vi erbjuder dig en kreativ och internationell miljö där du får möjlighet att fokusera på din personliga och professionella utveckling tillsammans med engagerade och hjälpsamma kollegor. Du har också möjligheten att engagera dig som volontär genom Xylems företagsprogram för samhällsinitiativ Xylem Watermark. Mer information om Watermark hittar du här: www.xylemwatermark.com.

Allas lika värde

Vi värdesätter olikheter. För oss är det viktigt att alla ska känna sig välkomna, inte bara på Xylem utan överallt i världen. För oss innebär mångfald mer än bara en policy eller en uppsättning metoder. Mångfald är en grundläggande del av vår företagskultur och en nyckel till långsiktig tillväxt.

 

Välkommen in med din ansökan. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg och att urval och intervjuer sker löpande.


Har du frågor är du välkommen att kontakta Fredrik Jaensson, Quality Manager fredrik.jaensson@xylem.com alterantivt Daniel Långberg, Corporare Recruiter på daniel.langberg@xylem.com.

 

Representant för Unionen är Camilla Olsson Linde, Representant för Akademikerna/ Sverige Ingenjörer är Jenny Johansson, Representant för Ledarna Martin Johansson, Representant för IF Metall Gert Nylander, 0471-24 70 00.

 

Apply Now
Apply