Project Engineer

Engineering | Dordrecht, The Netherlands, Netherlands
Job Details Apply
Job Details

Ben jij toe aan een vervolgstap in je carrière binnen de techniek en ben je technisch graag betrokken vanaf offerte tot en met de oplevering? Dan is de functie van Project Engineer wat voor jou. 

Project Engineer/Projectleider

Wat ga je doen?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig leiden van projecten op technisch, organisatorisch en financieel gebied binnen jouw rayon. Denk bij projecten aan gemalen voor afvalwater, pompinstallaties voor tunnels om het regenwater af te voeren, elektrische besturingen  voor gemalen, schuiven of waterpartijen. Na je inwerkperiode verzorg jij het complete traject vanaf het moment van opdracht tot aan de oplevering van het project. Je kunt hierbij onder meer denken aan: 

•    het opstellen van de planning en het opzetten en beantwoorden van verificatie- en validatiematrixen;
•    het bestellen van materialen en het aansturen van monteurs en onderaannemers;
•    het maken  van de offerte en ontwerp;
•    het verzorgen van de inbedrijfstelling en oplevering. 

Je herkent en analyseert vraagstukken van de klant en je zorgt ervoor dat het juiste voorstel gemaakt wordt om het vraagstuk met optimale klanttevredenheid op te lossen. Je zorgt vanzelfsprekend voor een goede communicatie en een juiste afstemming met opdrachtgevers (gemeentes en aannemers) en overige stakeholders, het rayonteam en andere afdelingen. Om de projecten financieel tot een succes te brengen, houd je toezicht op alle middelen, budgetten en uren, kortom de totale Cost Control. 

Wat bieden wij?

•    Een zelfstandige functie bij en toonaangevend bedrijf in de markt, waarbij je deel uit maakt van een enthousiast en deskundig team;
•    Ruimte voor zelfontplooiing en vakgerichte opleidingsmogelijkheden / trainingen;
•    Groeipotentie in deze functie, bijvoorbeeld in de richting van Projectmanager of Teamleider;
•    Binnen Xylem heerst een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt;
een prima pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder premievrije pensioenopbouw, extra roostervrije dagen en de mogelijkheid tot flexibel werken.

Wat heb jij te bieden?

•    Een afgeronde MBO of HBO opleiding in een technische richting;
•    Ervaring met pomptechniek en in een industriële of gebouw gebonden omgeving is een pre;
•    Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
•    Organisatorisch sterk onderlegd, jij behoudt het overzicht en zorgt dat projecten in control zijn.

Xylem: jouw nieuwe werkgever?

De wereld om ons heen verandert, we krijgen te maken met nieuwe uitdagingen op het gebied van klimaat en milieu. Het ene moment ervaren wij water als overlast, het volgende moment als schaarste.
Wij zijn Xylem. Boven én onder de grond werken we aan watertechnologie. Wij zorgen dat je droge voeten houdt en dat jouw water schoon en veilig is. Internationaal zijn wij een marktleidend bedrijf voor watertechnologie en ontwikkelen continu door. Deskundig door innovatie en ervaring, betrouwbaar door te doen wat we zeggen. Dit doen je niet alleen, maar samen met 140 collega’s in Nederland en vele collega’s daar buiten.
 

Apply Now
Apply

There was a problem...

Install for this language not supported at the moment. Please try again later.