Accountmanager Utiliteit Vlaanderen

Sales | Zaventem, Belgium, Belgium
Job Details Apply
Job Details

Zoek jij – als techneut - een mooie uitdaging als commercieel gedreven netwerker in een mobiele functie? Krijg jij energie van het zoeken naar en binden van nieuwe klanten, weet jij behoeften van (potentiele) klanten te herkennen en kun je die omzetten in de juiste oplossingen en adviezen? Vind je het leuk om met targets te werken en samen met jouw collega’s doelstellingen voor de installatiemarkt te realiseren? Let's solve water together! Vanwege verwachte groei in het segment Building Services zoeken wij een:

 

 

Accountmanager (building services)

(fulltime – regio Vlaanderen / Brussel)

 

Een mooie uitdaging binnen een nieuwe business unit voor een ervaren B2B professional met een

sterk netwerk in de Building Services (installatiemarkt)!

 

 

Wat ga je doen?

De business unit ‘Building Services’ staat nog aan de basis bij Xylem, maar voor de toekomst hebben wij flinke groeiambities voor dit segment. Wij zijn dan ook op zoek naar een echte ‘hunter  / closer’, die onze positie in de markt verder gaat ontwikkelen en versterken! De ideale accountmanager die wij zoeken, is een netwerker pur sang met een bestaand netwerk en die mogelijke partnerships kan aandragen om de marktpositie van Xylem te versterken.

Je bent in deze uitdagende functie verantwoordelijk voor de strategisch belangrijke prospects. Koude acquisitie is dan ook een vast onderdeel van deze functie, evenals het opstellen van een jaarlijks sales- en (key)accountplan in overleg met de Sales Manager. Je sluit winstgevende (raam)overeenkomsten door langdurige relaties op te bouwen en je realiseert je doelstellingen samen met andere Xylem afdelingen, zoals marketing en after sales. Vanuit jouw saleservaring ben je in staat om op senior level te communiceren bij grote installatiebedrijven en adviesbureaus.

Je klantportfolio bevindt zich in de regio Vlaanderen - Brussel.
 

Team External Sales

Het volledige team in Zaventem bestaat uit ca. 40 betrokken medewerkers. De afdeling External Sales bestaat uit 7 medewerkers: de Sales Managers en accountmanagers voor de regio’s Vlaanderen, Wallonië en Groot Hertogdom Luxemburg. Een goed team dat uitstekende resultaten heeft behaald en waar nog volop kansen zijn voor de toekomst! Kijk ook eens op onze website www.xylem.be 

 

Wat bieden wij?

 • een zelfstandige, mobiele functie, waarbij je deel uit maakt van een enthousiast en deskundig team;
 • ruimte voor zelfontplooiing en vakgerichte opleidingsmogelijkheden / trainingen;
 • binnen Xylem heerst een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt;
 • een prima pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder een goed salaris met variabele eindejaarsbonus, een representatieve bedrijfswagen met Europese tankkaart, GSM, laptop, thuisinternet, premievrije hospitalisatieverzekering voor het hele gezin, premievrije groepsverzekering met aanvullend pensioen, alsook de vrijheid om thuis te kunnen werken.

 

Wat heb jij te bieden?

 • bachelor of master in de industriële wetenschappen met specialisatie elektromechanica (industrieel ingenieur) of gelijkwaardig door ervaring;
 • ca. 3 jaar outside saleservaring in de Building Services en toe aan de 2e stap in je carrière;
 • je beschikt over een sterk netwerk bij grote of middelgrote installateurs en adviesbureaus;
 • ervaring met pomptechniek in HVAC-systemen is een pre;
 • je bent woonachtig in de regio Vlaanderen;
 • je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift;
 • je bent klant- en resultaatgericht, je haalt energie uit (afdelingsoverschrijdende) samenwerking met collega’s, je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en de drive om continu te verbeteren;
 • je bent zelfstandig en een proactieve, creatieve “problemsolver”.

 

Word jij onze nieuwe collega?

Je kunt je interesse kenbaar maken via onze website https://xylemwatersolutions.heeft-vacatures.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Tom Van Den Bosschelle, Sales Manager, +32 4 77 48 06 41. Informatie over de sollicitatieprocedure kun je opvragen bij Jako van Middelkoop, Recruiter a.i., +31 78 6548400. 


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Apply Now
Apply