Junior Miljökoordinator

Operations | Emmaboda, Sweden, Sweden
Job Details Apply
Job Details

Xylem |’zīləm|

 

1) En vävnad i växter som suger upp vatten från rötterna;

2) ett ledande bolag för vattenteknologi.

 

Let´s Solve Water
Vi är ett globalt team på 17 000 personer som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa lösningar för världens vattenutmaningar. Visste du att vi levererar produkter till de Olympiska spelen? Visste du att de spektakulära minnesfontänerna vid Ground Zero i New York drivs av våra produkter? Visste du att våra produkter hjälper flera av Kinas största städer att ta vara på de stora mängder vatten som regnar ner under tyfonsäsongen? Visste du att Flumrider och Colorado på Liseberg är byggda på våra produkter? Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Produktionssiten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1300 anställda. Xylem erbjuder tusentals spännande karriärmöjligheter för människor som delar vår passion och strävan att ta sig an världens viktigaste vattenutmaningar…och lösa dem

 

Junior Miljökoordinator

 

I tillverkningen ingår alla moment från gjutning fram till färdig produkt. På siten finns det förutom kärnverksamheten inom produktion även distributionscenter, finansavdelning, produktutveckling, IT, HR med mera. Tryck här för en kort film om vår verksamhet i Emmaboda. 

Nu söker vi dig som är i början av din karriär och vill kliva in i rollen som Junior Miljökoordinator på Xylem i Emmaboda. Har du ett stort intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor och söker en utvecklande roll? Då kan tjänsten hos oss vara något för dig!

Arbetsbeskrivning
Som Junior Miljökoordinator arbetar du i nära samarbete med både kollegor på den egna avdelningen och representanter från andra interna avdelningar på vår site i Emmaboda. Du får förtroende och ansvar att driva egna tilldelade uppgifter framåt samt vara med och stötta och hjälpa övriga kollegor i deras arbete. Det är en perfekt roll för dig som är i början av din karriär och vill utvecklas vidare inom miljöområdet.

 Här kommer ett några exempel på dina kommande arbetsuppgifter:

  • Arbeta med vårt ledningssystem och uppföljning av detta
  • Arbeta med lagefterlevnad och revisioner
  • Arbeta med sitens miljörapport
  • Ta fram underlag till ledningens genomgång av miljö
  • Ta fram underlag och utkast för rapporter inom området
  • Koordinera och genomföra utbildningar
  • Stödja verksamheten i det dagliga miljö- och hållbarhetsarbetet
  • Delta i projekt som sakkunnig i miljö- och hållbarhetsfrågor.

 

Din profil

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för miljö- och hållbarhet och nu vill vara med och utveckla Xylems arbete inom området. Du har en avslutad eftergymnasial utbildning inom området miljö, exempelvis som Miljövetare eller Miljöingenjör, har grundläggande kunskaper  i Officepaketet samt har grundläggande språkkunskaper i Svenska och Engelska. Meriterande för tjänsten är om du gjort praktik eller skrivit examensarbete inom området.

Du är en lyhörd och lösningsorienterad person med stort driv och engagemang. Vidare har du god kommunikationsförmåga samt lätt för att bygga långvariga samarbeten. Du är van vid ett självständigt arbetssätt och trivs med att vara stöd och bollplank till chefer och medarbetare.

 

Vad erbjuder vi då dig?

Vi erbjuder dig en kreativ och internationell miljö där du får möjlighet att fokusera på din personliga och professionella utveckling tillsammans med engagerade och hjälpsamma kollegor. Du har också möjligheten att engagera dig som volontär genom Xylems företagsprogram för samhällsinitiativ Xylem Watermark. Mer information om Watermark hittar du här: www.xylemwatermark.com.

Allas lika värde

Vi värdesätter olikheter. För oss är det viktigt att alla ska känna sig välkomna, inte bara på Xylem utan överallt i världen. För oss innebär mångfald mer än bara en policy eller en uppsättning metoder. Mångfald är en grundläggande del av vår företagskultur och en nyckel till långsiktig tillväxt.

Välkommen in med din ansökan innan sista ansökningsdag 28/8. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg och att urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdag är passerad.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Simon Sörensen, Miljöspecialist på 
simon.sorensen@xylem.com alterantivt Daniel Långberg, Corporare Recruiter på daniel.langberg@xylem.com.

Representant för Unionen är Camilla Olsson Linde, Representant för Akademikerna är Jenny Johansson, Representant för IF Metall Gert Nylander, 0471-24 70 00.

Apply Now
Apply