Exjobb: Enskilda flödens påverkan av central målningsanläggning

Project Management | Emmaboda, Sweden, Sweden
Job Details Apply
Job Details

Exjobb: Enskilda flödens påverkan av central målningsanläggning

 

På Xylem arbetar 17 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder.

Produktionsenheten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1200 anställda. I tillverkningen ingår alla moment från gjutning fram till färdig produkt. På siten finns det förutom kärnverksamheten inom produktion även distributionscenter, Kvalitetsavdelning, arbetsmiljöavdelning, finansavdelning, IT, HR med mera.  

 

Uppdraget

Bakgrund
Vårt monteringsavsnitt består av två avdelningar med flera monteringslinor som monterar olika typer av produkter. Varje avdelning har målnings- och packningsanläggningar. Vi vill undersöka alternativet med en central anläggning för samtliga avdelningar.

Målsättning
Leverera en konkret och detaljerad kartläggning av hur flöden av monterade produkter påverkas av central målning och packning. Ta fram tekniska förslag för hur transport till en central anläggning kan utföras för olika produktgrupper från olika monteringslinor med hänsyn till produktionsvariationer.

Projektuppdrag
Kartlägga och analysera dagens flöden av pumpar från montering till målning och packning. Simulera/ beräkna framtida flöden till en central anläggning för målning och packning. Baserat på beräkningen ta fram lämpliga alternativ för transport från montering till en central anläggning med hänsyn tagen till önskad takttid och volymvariationer från olika produkttyper och monteringslinor. Beräkning av begränsningar beroende på volym, vikt, storlek och produktvariationer. Extrapolera även dagens volymer för att möjliggöra framtida tillväxt.

 

Din bakgrund

Vi söker dig som läser till civilingenjör och ska skriva ditt examenarbete under våren 2024. Inriktning mot logistik alternativt produktionsteknik är en fördel för ett framgångsrikt arbete. Till detta uppdrag ser vi gärna att ni är ett team på två som söker.

Som person känner du igen dig i våra kärnkompetenser - att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna - vilka är en bidragande faktor till företagets framgång.


Ansökan

 Till detta uppdrag ser vi gärna att ni är ett team på två som söker. Skicka då in en gemensam ansökan till oss senast den 30 november. Urval sker löpande.  

I er ansökan vill vi att ni skickar med

·         Ett brev där ni beskriver vilka ni är och varför ni vill göra just detta  exjobb.

·         CV

·         Betygsutdrag på de kurser ni läst inom programmet

 

 

Frågor

Har du frågor är du välkommen att kontakta Filip Svensson filip.svensson@xylem.com eller Emilia Fridholm emilia.fridholm@xylem.com

Apply Now
Apply