It looks like you are coming from United States, but the current site you have selected to visit is Singapore. Do you want to change sites?

Yes, please. No. Keep me on the current site.

Säkerhetschef

Operations | Emmaboda, Sweden, Sweden
Job Details Apply
Job Details

På Xylem arbetar 19 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder.

 

Säkerhetschef

Vill du arbeta som Säkerhetschef hos ett internationellt bolag med ett viktigt samhällsuppdrag? Xylem bidrar till att förse allmännyttan med rent vatten och vi erbjuder dig en spännande roll med fokus på resultat genom förändrings- och utvecklingsarbete. 

Som Säkerhetschef kommer din huvudsakliga arbetsuppgift vara att ansvara för att utveckla och driva Emmaboda-anläggningens skalskydd och säkerhetsarbete.

Du är kontaktpersonen mot vaktbolag och andra avdelningar inom brandskydd och kontrollerar, styr och utvecklar deras långsiktiga arbete inom säkerhetsskyddsområdet. Du är även kontaktperson mot räddningstjänsten och myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

I ditt ansvarsområde ingår att du samordnar fabrikens Business Continuity Plan (BCP) vilket innebär att du leder forumet ”Styrande kommitté BCP” där alla funktioner från fabriksledningen finns representerade. Du samordnar anläggningens BCP-planer och ser till att dessa hålls uppdaterade. Du representerar anläggningen vid koncernbesök för BCP samt vid vårt försäkringsbolags revisioner.

I rollen som Säkerhetschef ingår att             

  • SkaI- och brandskydd vid Emmabodaanläggningen (Systematiskt säkerhets- och brandskyddsarbete)
  • Budgetering och ekonomi for säkerhetstjänsten
  • Att upprätthålla företagets säkerhets -regler och riktlinjer
  • Kontraktsansvarig och kontaktperson mot vaktbolag amt mot Räddningstjänsten och Myndigheten for Samhällsberedskap
  • Kontaktansvarig och samordningsansvarig rörande frågor kring försäkringar och försäkringsbolagets besiktningar.
  • Koordinering av utveckling av Emmabodaanläggningens BCP-arbete

 

Din bakgrund

Vi söker dig som är ansvarsfull, handlingskraftig och som leder och utvecklar säkerhetsarbetet på ett effektivt sätt. Du har god helhetssyn och kan prioritera och snabbt sätta dig in i nya områden.

Vidare är du van att utveckla både människor och verksamhet genom god kommunikation och gott ledarskap där du skapar engagemang och delaktighet hos medarbetare för att nå resultat.

Du kommer att samverka med många olika aktörer inom och utom anläggningen och därför är det viktigt att du har förmåga att skapa goda relationer med andra och kan uttrycka dig på ett omdömesfullt sätt.

I rollen krävs flytande engelska och svenska i både tal och skrift.

 

Övrig information

Har du frågor är du välkommen att kontakta Leila Sayyad, Rekryterare, leila.sayyad@xylem.com.

Urvalet av ansökningar sker löpande. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg.

Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, för Akademikerna Jenny Johansson 0471-24 70 00.

 

Apply Now
Apply