It looks like you are coming from United States, but the current site you have selected to visit is Philippines. Do you want to change sites?

Yes, please. No. Keep me on the current site.

EX Coordinator

Operations | Emmaboda, Sweden, Sweden
Job Details Apply
Job Details

På Xylem arbetar 17 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder.

 

EX Koordinator

(Koordinator för explosionssäkra produkter)

Är du en person som trivs i en specialistroll med eget ansvar, sätter stort värde på att få planera sina arbetsuppgifter själv och som trivs då det finns ett tydligt regelverk?

Vi söker nu en EX koordinator till vår produktionsenhet i Emmaboda.

Produktionsenheten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1150 anställda. I tillverkningen ingår alla moment från gjutning fram till färdig produkt.

 

Arbetsuppgifter

Som EX koordinator är du produktionsenhetens expert inom ISO 80079-34 (Application of quality management systems for EX product manufacture).

En stor del av din tid arbetar du med att genomföra utbildningar och utföra revisioner i verksamheten. På site finns ett team som arbetar med interna revisioner inom ISO 9001 där du ingår.

Du arbetar kontinuerligt med att utbilda och revidera leverantörer. Dessa finns främst inom Europa vilket innebär regelbundna resor.

Produktionsenheten revideras regelbundet utifrån EX standard. Standarden omfattar både produktionsenheten i Emmaboda och dess leverantörer av EX artiklar. Du tar emot revisor och koordinerar deras besök. Efter revision är du ansvarig för att följa upp och svara på eventuella avvikelser.

I samband med utveckling av nya produkter deltar du vid ritningsgranskning.

Du ingår i kvalitetsavdelningen och rapporterar till kvalitetschefen.

 

Din bakgrund

Vi söker dig med erfarenhet av ritningsläsning och ISO standarder. Har du erfarenhet av att hålla i utbildning så är det meriterande.

Du trivs med ett självständigt arbete och i en specialistroll där du har mycket ansvar och du har förmåga att fatta beslut.

Du kommunicerar gärna med medarbetare inom organisationen på ett pedagogiskt för att lära dig hur processerna fungerar och för att kunna förmedla kunskap.

Kommunikation sker på svenska och engelska i tal och skrift.

 

Övrig information

Har du frågor är du välkommen att kontakta Fredrik Jaensson, kvalitetschef, 0471-24 78 58

Urvalet av ansökningar sker löpande. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg.

Vi önskar ett CV och personligt brev där du beskriver:

  • Vad som gör dig intresserad av tjänsten
  •  Vilka av dina tidigare erfarenheter som bidrar till att du lyckas i denna roll

 

 Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, 0471-24 75 80 och för Akademikerna Jenny Johansson, 0471-24 72 90.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apply Now
Apply