Orderspecialist

Operations | Emmaboda, Sweden, Sweden
Job Details Apply
Job Details

 

Orderspecialist

 

Till vårt distributionscenter i Emmaboda söker vi nu Orderspecialist

 

Xylem |’zīləm|

 

1) En vävnad i växter som suger upp vatten från rötterna;

2) ett ledande bolag för vattenteknologi.

 

Vi är ett globalt team som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa avancerade teknologiska lösningar för världens vattenutmaningar. Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Xylem är också ledande inom smart mätutrustning, nätverksteknik och avancerade analytiska instrument för vatten-, el och gas. Vi har starka långvariga relationer med kunder i över 150 länder som känner oss genom vår starka kombination av ledande varumärken och applikationsexpertis med en kraftig inriktning på att utveckla mångsidiga, hållbara lösningar. 2018 hade Xylem 17 000 anställda och en omsättning på 5,2 miljarder US dollar.

 

Om du tycker det låter spännande och vill vara med att lösa jordens vattenförsörjning, hör av dig!

 

Produktionssiten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1300 anställda. I tillverkningen ingår alla moment från gjutning fram till färdig produkt. På siten finns det förutom kärnverksamheten inom produktion även distributionscenter, finansavdelning, produktutveckling, IT, HR med mera.  Tryck här för en kort film om vår verksamhet i Emmaboda. 

Arbetsbeskrivning

Som Orderspecialist arbetar du i team tillsammans med 15 kollegor och rapporterar till avdelningschef. Gruppens huvudsakliga uppgift är att erbjuda företagets kunder logistisk och teknisk support av högsta klass.

 

Ditt arbete är varierat och präglas till största del av kundservice. Som Orderspecialist förväntas du hålla en god kundrelation med våra säljbolag genom att vara hjälpsam och affärsmässig. Du ansvarar för att en order är tekniskt och kommersiellt fullständig. Vidare har du har ett stort mejlflöde in som du förväntas svara på. Våra kunder finns över hela världen vilket innebär att majoriteten av kommunikationen sker på engelska.

 

Då vi arbetar med teknisk orderbehandling och erbjuder teknisk support har du ett stort kontaktnät med bl a R&D, inköp, konstruktion, provningsspecialister och marknadsansvariga.

 

I arbetsuppgifterna ingår även att koordinera inspektion med våra säljbolag, Visitor service och produktionen.

 

Vi erbjuder dig en spännande arbetsmiljö med global anknytning.

 

Erfarenhet & Personliga egenskaper

Vi söker dig med högskoleutbildning inom teknik eller logistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet. För att lyckas i tjänsten krävs att du har en god datorvana samt att din engelska såväl som svenska är god.

Meriterande är om du har erfarenhet inom produktion och tillverkande industri.


Som person känner du igen dig i våra kärnkompetenser - att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna - vilka är bidragande faktorer till företagets framgång.
 

Vidare förväntas du vara alert, analytisk och utåtriktad i ditt sätt att agera. Din förmåga att kommunicera behöver vara god för att nå framgång i tjänsten. I din roll kommer du arbeta med tekniska, logistiska och produktionsrelaterade frågor, därför ser vi gärna att du har ett genuint intresse för dessa ämnesområden. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper eftersom vi ser det som en viktig faktor.

 

 

Kontakt

Välkommen med din ansökan. Urvalet av ansökningar och intervjuer sker löpande. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vår hemsida.

 

Tjänsten avser en visstidsanställning. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Ulrika Gröndahl, Manager Orderavdelningen, 0471-24 7883 eller Anna Elm, HR Business Partner, 0471-24 71 34.

 

Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, representant för Sveriges ingenjörer/Akademikerna är Jenny Johansson, 0471-24 70 00.

Apply Now
Apply