It looks like you are coming from United States, but the current site you have selected to visit is Moldova. Do you want to change site?

Yes, please! No, keep me on the current site

Interne verkoopsingenieur Watertechniek

Sales | Zaventem, Belgium, Belgium
Job Details Apply
Job Details

Heb jij je eerste werkervaring opgedaan en ben je toe aan de volgende stap in jouw carrière? Wil jij de stap zetten naar onze wereld van watertechniek? Wij zoeken een commercieel gedreven professional, die sterk is in technische verkoop:

Interne verkoopsingenieur (Zaventem)

Wat ga je doen?

In deze functie ben je de contactpersoon voor onze klant (installateurs, intercommunales, waterbedrijven, industriële spelers, bouwdistributeurs) en werk je nauw samen met een van onze accountmanagers. Je draagt actief bij aan de ontwikkeling van het bedrijf door het bieden van hoogwaardige technische ondersteuning aan onze klanten. Na een opleiding over onze producten maakt u offertes voor reserveonderdelen voor pompen, mengers en alle andere producten die verband houden met watertransport en -behandeling en stelt u de oplossingen voor die het best bij hun behoeften passen:

 • Analyseer de vraag en bepaal de behoeften van de klant,
 • Definieer de Xylem-oplossingen aangepast aan de behoeften,
 • Werk het aanbod van de klant uit met het beste prijs/ kwaliteit voorstel.
 • Telefonisch advies geven aan klanten voor elke technische vraag en hen op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in uw sector.
Kortom, met jouw kennis lever jij, in samenspraak met het team en de klant, de juiste oplossing en technische adviezen om het waterprobleem van de klant op te lossen!

Wat bieden wij?

 • Een zelfstandige functie bij een toonaangevend bedrijf in de markt, waarbij je deel uit maakt van een enthousiast en deskundig sales team
 • Ruimte voor zelfontplooiing en vakgerichte opleidingsmogelijkheden / trainingen;
 • Groeipotentie in deze functie, bijvoorbeeld in de richting van Accountmanager of senior Sales Engineer;
 • Binnen Xylem heerst een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt
 • Een prima pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder premievrije pensioenopbouw, hospitalisatieverzekering voor het gezin, ECO-cheques, extra roostervrije dagen en de mogelijkheid tot flexibel werken. 

Wat heb jij te bieden?

 • Bij voorkeur een graduaat- of bachelorsdiploma in een technisch of commercieel vakgebied, kennis van hydrauliek of mechanica is een pluspunt.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse, Franse en Engelse taal, zowel gesproken als geschreven.
 • Commerciële kwaliteiten en uw gevoel voor organisatie zijn belangrijke troeven om in deze functie te slagen.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse, Franse en Engelse taal; dit zowel gesproken als geschreven

Xylem: jouw nieuwe werkgever?

De wereld om ons heen verandert. Wij veranderen de wereld om ons heen. Wij zijn Xylem. Boven én onder de grond werken we aan watertechnologie, we zorgen dat je droge voeten houdt en dat je water schoon en veilig is. Wij zijn internationaal het toonaangevende bedrijf voor watertechnologie en ontwikkelen continu door. Deskundig, betrouwbaar en bovenal een plek waar 35+ medewerkers met plezier en trots werken in België en vele collega’s ver daar buiten.

Word jij onze nieuwe collega?

Wij komen graag met jou in contact! Upload nu je motivatiebrief en cv door op de ‘solliciteer’ button te klikken of solliciteer via onze website www.WerkenbijXylem.be. Informatie over de sollicitatieprocedure kun je opvragen bij Robin Kras, Corporate Recruiter, +31 78 654 85 22.

Apply Now
Apply