Underhållschef

Operations | Emmaboda, Sweden, Sweden
Job Details Apply
Job Details

Let´s Solve Water

 

1) En vävnad i växter som suger upp vatten från rötterna;

2) ett ledande bolag för vattenteknologi.

 

Vi är ett globalt team på 17 000 personer som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa lösningar för världens vattenutmaningar. Visste du att vi levererar produkter till de Olympiska spelen? Visste du att de spektakulära minnesfontänerna vid Ground Zero i New York drivs av våra produkter? Visste du att våra produkter hjälper flera av Kinas största städer att ta vara på de stora mängder vatten som regnar ner under tyfonsäsongen? Visste du att Flumrider och Colorado på Liseberg har våra produkter installerade? Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Produktionssiten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1350 anställda på en anläggning som omfattar 400 000m2 varav 110 000m2 är under tak och vi producerar ca 165 000 pumpar/år. Xylem erbjuder tusentals spännande karriärmöjligheter för människor som delar vår passion och strävan att ta sig an världens viktigaste vattenutmaningar…och lösa dem.

 

Nu söker vi efter en underhållschef till vår produktionssite i Emmaboda.

Om rollen

Som underhållschef på Xylem i Emmaboda har du det övergripande ansvaret för det operativa och strategiska underhållsarbetet på vår produktionssite, både vad gäller produktionsutrustning och byggnader. Med utgångspunkt från Xylems strategier så leder och utvecklar du avdelningens arbete i samarbete med interna intressenter och avdelningens fyra sektionschefer. Avdelningen består idag av cirka 100 medarbetare fördelat på följande huvudområden:

      Maskinunderhåll för Bearbetning, Elmotortillverkning, Montering och Provning (vi har cirka 200st produktionsceller vid fabriken).

      Maskinunderhåll för vårt Gjuteri.

      Fastighetsunderhåll.

Avdelningen har även en viktig del i utvecklingen av siten och du är exempelvis med och planerar och genomför installationer av nya maskiner samt renoveringar av våra fastigheter. Avdelningen koordinerar också truckunderhåll och städunderhåll som genomförs av entreprenörer som finns på plats.

Här kommer ett axplock av dina kommande ansvarsområden:

      Följa upp KPI:er enligt strategi och verksamhet.

      Ekonomiskt ansvar för avdelningen.

      Leda och utveckla avdelningens sektionschefer.

      Inköp och avrop av externa tjänster.

      Skapa goda samarbeten med både interna och externa parter.

 

Din profil

Vi söker dig som har förmågan att se helheten i en verksamhet och använda din analytiska förmåga för att lösa problem och genomföra förbättringar. Du argerar affärsmässigt och har en god förmåga att bygga och vårda relationer med både interna och externa parter. Strutkurerad arbetsmetod och förmåga att leda andra är också viktiga faktorer för att säkerställa en effektiv och framgångsrik ledning av underhållsavdelningen.

För att vara aktuell ser vi även att du har:

      En avslutad teknisk utbildning på högskolenivå.

      Minst fem års erfarenhet från en chefsposition inom en tillverkande industri.

      Erfarenhet av att leda genom andra.

      Goda kunskaper i svenska och engelska

Vi ser även att det är meriterande om du har:

      Erfarenhet av underhållsarbete.

      Arbetat med inköpsavtal för servicetjänster.

 

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig en kreativ och internationell miljö där du får möjlighet att fokusera på din personliga och professionella utveckling tillsammans med engagerade och hjälpsamma kollegor. Du har också möjligheten att engagera dig som volontär genom Xylems företagsprogram för samhällsinitiativ Xylem Watermark. Mer information om Watermark hittar du här: www.xylemwatermark.com.

Allas lika värde

Vi värdesätter olikheter. För oss är det viktigt att alla ska känna sig välkomna, inte bara på Xylem utan överallt i världen. För oss innebär mångfald mer än bara en policy eller en uppsättning metoder. Mångfald är en grundläggande del av vår företagskultur och en nyckel till långsiktig tillväxt.

 

Kontaktuppgifter och ansökan

Har du frågor är du välkommen att kontakta Jörgen Ohlsson, rekryterande chef jorgen.ohlsson@xylem.com eller Daniel Långberg, Rekryterare, daniel.langberg@xylem.com

Sista ansökningsdag är 2023-04-09. Urvalet av ansökningar sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag har passerat. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg.

 

Representant för Unionen är Camilla Olsson-Linde, 0471-24 75 80, för Akademikerna/Sveriges Ingenjörer Jenny Johansson, 0471-24 72 90 och för Ledarna Martin Johansson 0471-24 76

Apply Now
Apply