Senior Strategic Buyer

Operations | Sundbyberg, Sweden, Sweden
Job Details Apply
Job Details

Senior Strategisk Inköpare till Xylem

Sundbyberg

Free Laughing businesswoman working in office with laptop Stock Photo


Vi är ett globalt team på 17 000 personer som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa lösningar för världens vattenutmaningar. Visste du att vi levererar produkter till de Olympiska spelen? Visste du att de spektakulära minnesfontänerna vid Ground Zero i New York drivs av våra produkter? Visste du att våra produkter hjälper flera av Kinas största städer att ta vara på de stora mängder vatten som regnar ner under tyfonsäsongen? Visste du att Flumrider och Colorado på Liseberg är byggda på våra produkter? Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader.
 

Xylem Sveriges försäljningsorganisation finns på 12 orter i Sverige och består av 200 medarbetare inom sälj, service, marknad, administration och teknik. Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader.

 

Arbetsbeskrivning

Är du den som håller entusiasmen uppe för fler än dig själv i möten? Trivs du med att vara inspiratören som driver igenom förändring? Känner du att relationsskapande, långsiktiga och kreativa strategier samt beslutsfattande utifrån analyser är tre ingredienser du inte vill vara utan i din arbetsbeskrivning?

Då är det dig vi söker! I rollen som Strategisk Inköpare på Xylem arbetar du bland annat med att ta fram lokala strategier för leverantörer/sortiment, och regionala strategier i samarbete med vår inköpsavdelning samt försäljningsavdelningen.

Omvärldsbevakning av marknad och möjligheter är en annan, kontaktskapande och nätverkande, del av din roll. Du har stenkoll på kontrakt och även på nyckeltal. Som Strategisk Inköpare driver du med stor energi igenom projekt för exempelvis besparingar och förbättringar och uppmuntrar medarbetare till förändring och nyskapande lösningar.

 

Vem är du?

För att lyckas och trivas behöver du ha med dig ett öga för möjligheter i ditt arbetssätt, ha god känsla för planering och uppskatta att ha ett stort eget ansvar. Energi och kommunikation är två av de saker du har med dig i ditt arbete med att leverera goda resultat – även i nya och oväntade lägen. Du är en initiativtagare i själen och ser konkurrens och marknad som en motivationsfaktor.

Du behöver ha erfarenhet av att driva igenom projekt och god förhandlingsvana. Ditt sinne för affärer gör dig till en fantastisk person i möten av olika slag. Du är van vid att arbeta i datorsystem så de interna systemen på Xylem blir inget problem. Du är även väl bevandrad bland siffror och grafer i Excels kalkylark - och även resten av Officepaketet.

Du har flera års erfarenhet av arbete med strategiskt inköp, affärsskapande och som har erfordrat ett kommersiellt tänk. I grunden ser vi gärna att du har en högskoleutbildning inom Ekonomi, Inköp eller Teknik – alternativt har du tillförskaffat dig motsvarande erfarenhet i arbetslivet. Det är en klar fördel om du uppskattar att se mer av Sverige då det förekommer resor i tjänsten. Varierande i antal beroende på sortiment men ca 30 resdagar per år. Engelska är vårt koncernspråk och det är viktigt att du bemästrar det flytande i tal och skrift samt mycket god förståelse i det svenska språket. Körkort B är ett krav.

Vi erbjuder ett flexibelt arbetssätt, där du kan arbeta ett par dagar i veckan hemifrån.

Tjänsten

Heltid, tillsvidare med placering i Stockholm. Start omgående enligt överenskommelse.
 

Ansökan

Vänligen ansök via >careers.xyleminc.com > Search Openings > välj Sweden. Vi vill ha din ansökan på engelska.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Leila Sayyad, Corporate Recruiter, leila.sayyad@xylem.com. Eller Procurement Director Commercial Team Europe, tamas.jager@xylem.com
Fackrepresentant är Mikael Lövås, Unionen, och Martin Larsson, Sveriges Ingenjörer, tel: + 46 8 475 60 00

Allas lika värde

Vi vill att människor, oavsett hudfärg, ålder, funktionshinder, sexuell läggning och könsidentitet ska känna sig hemma, inte bara på Xylem, utan överallt i världen. För oss innebär mångfald mer än bara en policy eller en uppsättning metoder. Mångfald är en grundläggande del av vår företagskultur och en nyckel till långsiktigt tillväxt.

Besök oss gärna på www.xylem.com

 

Apply Now
Apply