Projektinköpare

Operations | Sundbyberg, Sweden, Sweden
Job Details Apply
Job Details

Projektinköpare

 

På Xylem arbetar 17 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder.

 
Arbetsbeskrivning

I rollen som Projektinköpare deltar du i Xylems produktutvecklingsprojekt. Du bidrar med inköpskompetens och ansvarar för kommersiella avtal och leverantörsrelationer i projekten. Du skapar projektplan, stämmer av leverantörsval mot befintlig inköpsstrategi och genomför inköp under projektet. Du deltar genom hela utvecklings­processen och säkerställer att tidsplan och kostnadsmål uppnås. Koordinering av projekten sker i samarbete med inköpsorganisationen, Xylem Global Procurement (XGP).

 

Affärsmässig samverkan är avgörande för att lyckas i rollen. Du ansvarar för att driva inköpsaktiviteterna framåt i projekten, identifiera nya inköpsmöjligheter samt teckna avtal för utvecklingssamarbeten. Du planerar och leder leverantörsbesök samt deltar i förhandlingar och avtalsdiskussioner med leverantörer.

 

Arbetet kännetecknas av ett brett kontaktnät och nära samarbete med projektledare, konstruktörer samt produktägare inom avdelningen Produktutveckling. Ett engagerat utbyte med kollegor på våra produktionsenheter är också en betydande framgångsfaktor i rollen.

Vi söker en målmedveten och strukturerad person till rollen som Projektinköpare med placering på vårt kontor i Sundbyberg. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med startdatum snarast möjligt.

 
Erfarenhet och bakgrund

Vi ser att du har en högskoleutbildning med inriktning inom något av områdena inköp, produktion eller logistik alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet med ett tekniskt intresse. Har du arbetslivserfarenhet inom relevant område ser vi det som en fördel. Mycket goda kunskaper i engelska och svenska är en förutsättning för tjänsten.

 

Personliga egenskaper
Som person känner du igen dig i våra kärnkompetenser - att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna - vilka är en bidragande faktor till företagets framgång.

 Rollen präglas av eget ansvar. För att lyckas i rollen krävs att du är kommunikativ, har en god samarbetsförmåga och är bra på att bygga relationer, samt trivs med ett stort kontaktnät. Du är kundfokuserad, affärsmässig och har intresse av att både delta i och driva projekt i en internationell miljö. Vi värdesätter att du är resultatinriktad med ett analytiskt och strukturerat arbetssätt. Ser du möjligheter och har ambitionen att utvecklas så tar vi med intresse emot din ansökan.

 Vi erbjuder dig en kreativ och internationell miljö där du får möjlighet att fokusera på din utveckling och arbeta tillsammans med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Läs om våra medarbetare och deras vardag HÄR. Engagera dig som volontär via Xylems sociala investeringsprogram Xylem Watermark, träna eller tävla med oss i olika fysiska aktiviteter via Xylem IF. Det finns även möjlighet till att gå med i vår konstförening och vara med i konstutlottning.

 

Vi är ett prestigelöst och glatt gäng som hjälper varandra och strävar mot att leverera resultat i världsklass.

Ansökan

Vänligen ansök via >careers.xylem.com Search Openings > välj Sweden.
Har du frågor är du välkommen att kontakta Patrik Bergman, Procurement Manager, Sundbyberg, Emmaboda och Metz, 0471 - 24 72 76 eller Leila Sayyad 070 – 147 60 21.

Välkommen med din ansökan snarast, vi arbetar med löpande urval.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg.

 Representant för Unionen är Mikael Lövås och representant för Sveriges Ingenjörer/Akademikerna är Lukas Limrell, 08-475 60 00.

Apply Now
Apply