Learning & Development Manager

Human Resources | Emmaboda, Sweden, Sweden
Job Details Apply
Job Details

Xylem |’zīləm|

 

1) En vävnad i växter som suger upp vatten från rötterna;

2) ett ledande bolag för vattenteknologi.

 

Let´s Solve Water


Vi är ett globalt team på 17 000 personer som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa lösningar för världens vattenutmaningar. Visste du att vi levererar produkter till de Olympiska spelen? Visste du att de spektakulära minnesfontänerna vid Ground Zero i New York drivs av våra produkter? Visste du att våra produkter hjälper flera av Kinas största städer att ta vara på de stora mängder vatten som regnar ner under tyfonsäsongen? Visste du att Flumrider och Colorado på Liseberg är byggda på våra produkter? Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Produktionssiten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1300 anställda. Xylem erbjuder tusentals spännande karriärmöjligheter för människor som delar vår passion och strävan att ta sig an världens viktigaste vattenutmaningar…och lösa dem

 

Learning & Development Manager

 

Produktionssiten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1300 anställda. I tillverkningen ingår alla moment från gjutning fram till färdig produkt. På siten finns det förutom kärnverksamheten inom produktion även distributionscenter, finansavdelning, produktutveckling, IT, HR med mera.   Tryck här för en kort film om vår verksamhet i Emmaboda. 

Nu söker vi dig som vill kliva in i rollen som Learning & Development Manager hos oss på Xylem i Emmaboda. Brinner du för utbildning och kompetensutveckling? Söker du dessutom en självständig roll där du får variera din dag mellan operativt och strategiskt arbete? Då kan detta vara något för dig!

 

Arbetsbeskrivning

Som Learning & Development Manager på Xylem så har du det övergripande ansvaret för utbildning och kompetensutveckling på vår produktionssite i Emmaboda. I detta ingår bland annat ett ansvar för kompetens- ledar- och talangutveckling på vår site samt driva och utveckla vårt arbete för att säkerställa vår framtida kompetensförsörjning. Ditt arbete är varierat och du kommer arbeta med både operativa såväl som strategiska uppgifter inom området. Exempelvis kan du ena dagen sitta och planera kommande utbildningar tillsammans med vår L&D Coordinator för att nästa dag representerar Xylem i externa forum där du för företagets talan i att säkerställa vår kompetensförsörjning på lång sikt. Du ansvarar och driver dina frågor framåt självständigt men även i nära samarbete med representanter från våra olika avdelningar internt.

Här kommer ett par exempel på dina kommande ansvarsområden:

 • Leda arbetet inom den egna funktionen
 • Planera, driva och genomföra kompetens- ledar- och talangutvecklingsaktiviteter för siten Emmaboda som är i linje med strategier och mål inom Xylem så som medarbetarsamtal,  talangutvecklingsprogram och Traineeprogram etc.
 • Tillsammans med avdelning/funktionsansvarig i Emmaboda Inventera behov av kompetens- ledar- och talangutveckling.
 • Samordna kompetens- ledar- och talangutvecklingsaktiviteter samt effektivisera kompetensutvecklingsprocessen inom siten Emmaboda
 • Rapportera och följa upp nyckeltal inom området
 • Omvärldsbevaka ansvarsområdet samt medverka i externt utbildningssamarbete
 • Ansvar för vår Industriskola som vi driver i samarbete med Vilhelm Moberg gymnasiet

Din profil

Vi söker sig som motiveras av att arbeta självständigt och har förmågan att driva flera parallella processen framåt samtidigt. Som person är du tydlig, kommunikativ, drivande och har lätt för att skapa förtroende och etablera långsiktiga samarbeten inom organisationen. Du van att driva utveckling av arbetsmetoder och processer samt trivs i en roll där både operativt och strategiskt arbete ingår.

För att vara den vi söker ser vi att du har:

 • Tidigare erfarenhet av att ha arbetat med utbildningar och kompetensutveckling, från exempelvis en roll som chef eller inom HR.
 • Tidigare erfarenhet från att självständigt driva och utveckla frågeställningar inom området
 • En vana av att arbeta såväl operativt som strategiskt
 • Goda kunskaper i Svenska och Engelska, tal och skrift

 

Välkommen in med din ansökan innan sista ansökningsdag 31/7. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg och att urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdag är passerad.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Karin Petermann, Senior HR Manager på 
karin.petermann@xylem.com alterantivt Daniel Långberg, Rekryterare på daniel.langberg@xylem.com.

Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, Representant för Akademikerna är Jenny Johansson, Representant för Ledarna Martin Johansson, 0471-24 70 00.

Apply Now
Apply