It looks like you are coming from United States, but the current site you have selected to visit is Israel. Do you want to change site?

Yes, please! No, keep me on the current site

Environment, Health & Safety Manager

Operations | Emmaboda, Sweden, Sweden
Job Details Apply
Job Details
.

Xylem |’zīləm|

 

1) En vävnad i växter som suger upp vatten från rötterna;

2) ett ledande bolag för vattenteknologi.

 

Let´s Solve Water

Vi är ett globalt team på 17 000 personer som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa lösningar för världens vattenutmaningar. Visste du att vi levererar produkter till de Olympiska spelen? Visste du att de spektakulära minnesfontänerna vid Ground Zero i New York drivs av våra produkter? Visste du att våra produkter hjälper flera av Kinas största städer att ta vara på de stora mängder vatten som regnar ner under tyfonsäsongen? Visste du att Flumrider och Colorado på Liseberg är byggda på våra produkter? Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Produktionssiten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1300 anställda. Xylem erbjuder tusentals spännande karriärmöjligheter för människor som delar vår passion och strävan att ta sig an världens viktigaste vattenutmaningar…och lösa dem

 

EHS-Manager

 

Produktionssiten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1300 anställda. I tillverkningen ingår alla moment från gjutning fram till färdig produkt. På siten finns det förutom kärnverksamheten inom produktion även distributionscenter, finansavdelning, produktutveckling, IT, HR med mera.   Tryck här för en kort film om vår verksamhet i Emmaboda. 

 

Arbetsbeskrivning:

I rollen som EHS-manager har du det övergripande ansvaret för att leda strategi samt implentering inom områdena miljö, hälsa och säkerhet på vår produktionssite i Emmaboda. Du kommer aktivt arbeta för att engagera och coacha anställda på alla nivåer i organisationen för att upprätthålla en säkerhetskultur och miljöprestanda i världsklass. Du varvar din arbetsdag mellan både strategiska och operativa frågor och du kommer arbeta för att bibehålla närheten till kärnverksamheten, vår produktion.

Till din hjälp har du ditt team som idag består av åtta medarbetare i olika roller. Utöver att arbeta med EHS-relaterade frågor och uppgifter så består rollen av att leda, motivera och utveckla vidare dina medarbetare.

Huvudsakliga uppgifter/huvudansvar:

Här kommer ett axplock av dina kommande arbetsuppgifer och ansvarsområden

Strategiskt arbete:

 • Som EHS-Manager är du en naturlig och viktig del av ledningsgruppen där du leder, coachar och agerar som sakkunnig för EHS-verksamheten.
 • Strategiplanering, taktiskt genomförande och genomförande av kritiska åtaganden inom EHS.
 • Bidra till den globala strategin som dikterar målutveckling och implementering.
 • Upprätthålla en kultur av efterlevnad av lokala och nationella bestämmelser om arbetsmiljö, säkerhet och miljöbestämmelser.
 • Upprätthålla en kultur av efterlevnad av gemensamma standarder samt Xylems riktlinjer och förfaranden.
 • Samverka med arbetsledare och chefer i hälso- och säkerhetsfrågor.
 • Bygga upp tvärfunktionella relationer med affärs- och funktionsledare för att driva arbetet för kontinuerliga förbättringar inom EHS.

Operativt arbete:

 • Utveckla en säkerhetskultur som främjar medarbetarnas engagemang och ger dem möjlighet att alltid göra säkra val.
 • Identifiera, övervaka och lindra hälso- och säkerhetsaktiviteter i samband med buller på arbetsplatsen.
 • Slutföra, kommunicera och förvalta riskbedömning och övergripande planer/projekt för begränsning av risker på anläggningen.
 • Leda, styra, förvalta och coacha team för olycksutredningar och bidra till att underlätta program och förfaranden för att se till att arbetsrelaterade skador rapporteras och utreds i syfte att förhindra att de upprepas.

 

Kvalifikationer:

För att vara den vi söker ser vi att du har:

 • En kandidatexamen inom relevant område.
 • Flerårig arbetslivserfarenhet av en ledande position inom tillverkningsindustrin, där säkerhet, hälsa och miljö varit en del av dina ansvarsområden.
 • Erfarenhet av att vara chef med direktrapporterande under dig.
 • Kunskap om metoder, vedertagen praxis, överväganden och lagstadgade krav i samband med säkerhet och skydd av arbetare, miljö och plats.
 • Erfarenhet av att upprätthålla- och/eller revidera ISO 14001 och OHSAS 18001 (ISO 45001).
 • Mycket goda språkliga kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift.

Personliga egenskaper:

På Xylem är vårt arbete kring EHS ett prioriterat område och något vi hela tiden arbetat aktivt för att utveckla vidare.

För att kunna åstadkomma detta ser vi att du är en trygg och förtroendeingivande ledare som med ett stort engangemang kan leda och motivera både dina kollegor och medarbetare mot gemensamt uppsatta mål. Du känner dig trygg i en internationell organisation där du har förmågan att bygga långvariga och framgångsrika samarbeten både internt och externt. Vi vill ständigt utvecklas och bli bättre på det vi gör, det kan gälla både stora och små saker. För oss är det viktigt att du delar vår inställning till ständiga förbättringar och har energi och engagemang att driva detta.

 

Välkommen in med din ansökan. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg. Urval och intervjuer sker löpande. 

Har du frågor är du välkommen att kontakta Roger Sandström, Site Manager på roger.sandstrom@xylem.com alterantivt Daniel Långberg, Rekryterare på daniel.langberg@xylem.com.

Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, Representant för Akademikerna är Jenny Johansson, Representant för Ledarna Martin Johansson, 0471-24 70 00.


Apply Now
Apply