It looks like you are coming from United States, but the current site you have selected to visit is Israel. Do you want to change site?

Yes, please! No, keep me on the current site

Arbetsmiljöspecialist

Operations | Emmaboda, Sweden, Sweden
Job Details Apply
Job Details

 

Arbetsmiljöspecialist

Nu söker vi på Xylem i Emmaboda en Arbetsmiljöspecialist som vill bidra till att bygga en arbetsmiljö i toppklass! Trivs du i en roll där du får inspirera och säkerställa att hela verksamheten genomsyras av en hög säkerhetskultur?

Vi söker dig som i vårt dedikerade EHS-team vill driva vårt operativa och strategiska arbetsmiljöarbete mot målet att bli en säker och hållbar arbetsgivare.

 

Om rollen

Som Arbetsmiljöspecialist är ditt och dina kollegors fokus att utveckla och implementera effektiva processer, stötta organisationen med expertis och säkerställa kompetens inom arbetsmiljöområdet. 

En viktig del i rollen är att i tvärfunktionella team driva och utveckla ledningssystemet för arbetsmiljö, samt bevaka och implementera ny arbetsmiljölagstiftning för hela verksamheten.

På Xylem prioriteras säkerhet och god arbetsmiljö högst upp på agendan. Vi arbetar för att ständigt förbättra vårt systematiska arbetsmiljöarbete och är certifierade enligt ISO45001. Beteendebaserat säkerhetsarbete och OBM är två strategiskt viktiga initiativ som vi ser ger ökad arbetsglädje och förbättrade prestationer och som Arbetsmiljöspecialist är du en viktig ambassadör som är med och driver detta framåt.

Några av dina huvudsakliga uppgifter blir att:

 • Säkerställa att EHS och övrig verksamhet är uppdaterade på lagkrav och identifiera och utveckla utbildningsinsatser inom arbetsmiljöfrågor
 • Utföra riskanalyser och arbetsplatsbedömningar inom såväl fysisk arbetsmiljö som organisattorisk och social arbetsmiljö (OSA).
 • Koordinera insatser med företagshälsovård och andra externa aktörer
 • Utveckla och följa upp EHS-mål och KPI: er enligt riktlinjer från ledningsgruppen

 

Du kommer ingå i ett team på 10 personer och din placering är på vår produktionssite i Emmaboda.

 

Din bakgrund

Vi söker dig som trivs i en roll där du varvar dina dagar mellan strategiska såväl som operativa frågor. Det kan handla om att ena dagen tolka nya lagkrav, implementera en strategi lokalt i Emmaboda till att nästa dag planera och hålla utbildningar för våra medarbetare. Vidare ser vi att du har förmågan att både driva frågor framåt självständigt samt arbeta tillsammans med andra i olika forum. Därför letar vi efter dig som på ett enkelt och effektivt sätt kan kommunicera och skapa goda relationer med med kollegor och samarbetspartners.

Du har avslutningsvis energi och engagemang att motivera, inspirera och coacha dina kollegor så att vi tillsammans når våra uppsatta mål inom arbetsmiljöområdet.

Vi ser också att du

 • Har minst 5 års erfarenhet från en liknande roll.
 • Har erfarenhet av arbetsplatsbedömningar, riskanalyser, OSA, OBM och BBS.
 • Känner dig trygg i regelverk och rådande lagstiftning.
 • Har en Högskoleutbildning eller yrkesutbildning kopplat till arbetsmiljöområdet
 • Har goda kunskaper i engelska och svenska, tal och skrift
 • Det är meriterande om du har erfarenhet inom tillverkande industri
 • Det är meriterande om du har erfarenhet inom projektledning och/eller förändringsarbete samt erfarenhet av revisioner enligt ISO 45001. 

 

Om Xylem

På Xylem arbetar 17 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder.

 

Övrig information

Har du frågor är du välkommen att kontakta Conny Söderberg, tf EHS Manager, 0471-24 73 18 eller Anna Hermansson HR, 0471-24 73 74.

Urvalet av ansökningar sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag gått ut. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg.

Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, för Akademikerna Jenny Johansson 0471-24 70 00.

 

Apply Now
Apply