Seepex-pumput nyt Xylemiltä!

Ensimmäinen SEEPEXin epäkeskoruuvipumppu näki päivänvalon vuonna 1972 Bottropissa, Saksassa. Seepexin jälleenmyyntiverkosto ulottuu tänä päivänä yli 70 maahan. Suomessa Seepexin edustajana toimii 1.8.2023 alkaen Xylem. 

Yli 55 vuoden ajan Seepex on kehittänyt ja valmistanut pumppuja teollisuuteen ja kunnallistekniikkaan. Seepex tunnetaan erityisesti laadukkaista ja luotettavista epäkeskoruuvipumpuistaan (PCP- Progressive Cavity Pumps), joiden avulla siirretään tehokkaasti mm. matalaviskositeettisia ja hankaavia nesteitä sekä leikkausherkkiä materiaaleja. 

Modulaariset SEEPEX-pumput tarjoavat räätälöityjä ratkaisuja muun muassa kunnallisen jäteveden käsittelyyn sekä erilaisille teollisuudenaloille kuten ruoka- ja juomateollisuus, paperi-, tekstiili-, öljy-, kaasu-, kemikaali- ja energiateollisuus.

Seepex-pumppujen suunnittelun lähtökohtana on toimintavarma suorituskyky haastavissa olosuhteissa. Pumput tarjoavat asiakkaillemme ensiluokkaisia etuja, kuten:

 • pienempää energiankulutusta
 • matalampia ylläpitokustannuksia
 • luotettavuutta ja toimintavarmuutta
 • korkeampaa käyttöastetta
 • parempaa tuottavuutta

Seepex-pumput nyt Xylemiltä!

Xylemin tuotevalikoimaan kuuluvat sekä uudet Seepex -pumput että -pumppujen varaosat. Xylem auttaa uusien Seepex -pumppujen mitoituksessa sekä etsii varaosat ja nykyisen pumpun tilalle uuden korvaavan pumpun.

Kysy lisää myynnistämme

 

SEEPEX N – Standardipumppu

SEEPEX N – Standardipumppu

SEEPEX N on yleisin epäkeskoruuvipumppumalli, jota käytetään lähes kaikilla teollisuuden aloilla. Se soveltuu liikuttamaan matala- tai korkeaviskoosista väliainetta, jossa voi myös olla kiintoaineita.

 • Itseimevä pumppu, joka on mahdollista asentaa vaakaan tai pystyyn
 • Tuottoalue 30 l/h–500 m³/h ja painealue 0–96 bar
 • Laaja valikoima, kompakti ja lujarakenteinen
 • Jo olemassa olevat N-sarjan pumput voidaan päivittää SCT-tekniikkaan haluttaessa

Lataa esite ja lue lisää

SEEPEX SCT – Epäkeskoruuvipumppu

SEEPEX SCT – Epäkeskoruuvipumppu

SEEPEX SCT (Smart Conveying Technology) on uuden sukupolven epäkesko- ruuvipumppu. Sen huollon voi tehdä nopeasti, sillä on merkittävästi pienempiä elinkaarikustannukset ja huoltoseisokit ovat lyhyimpiä mahdollisia. 

SCT:n rakenne mahdollistaa roottorin/staattorin tiivistyslinjan säätämisen käyttötarkoitukseen sopivaksi ja kulumisen kompensoimiseksi, mikä johtaa yli kaksinkertaiseen roottorin ja staattorin käyttöikään. SCT lyhentää myös roottorin ja staattorin huoltoaikaa jopa 85 %. Vakiintuneen 1-vaiheisen 4 baarin paineen lisäksi SCT:tä on saatavana myös 2-vaiheisena 8 baarin paineisiin asti. 

SCT:llä varustettuja SEEPEX-pumppuja käytetään menestyksekkäästi lähes kaikilla teollisuudenaloilla, sovelluksissa ja materiaaleissa. Patentoitu SEEPEX 1-vaiheinen suunnitteluinnovaatio on voittanut lukuisia palkintoja.

 • Tuottoalue 2,3 l/h – 54 m3/h ja painealue 0–8 bar 
 • Laaja valikoima, kompakti ja lujarakenteinen 

Lataa esite ja lue lisää 

SEEPEX D – Annostelupumput

SEEPEX D – Annostelupumput

SEEPEX D -annostelupumput ovat sarja tarkkuuspumppuja, joiden annostelutarkkuus on +/- 1 %. Pumppuja on saatavana erilaisiin teollisiin ja kunnallisiin sovelluksiin, ja ne sopivat erityisen hyvin matalapulssitoimiseen matalaviskoosisten aineiden sekä kemiallisesti aggressiivisten aineiden ja kiintoaineita sisältävien aineiden käyttöön.

Lataa esite ja lue lisää

SEEPEX T – Pumput avoimella suppilolla ja esisyöttöruuvilla

SEEPEX T – Pumput avoimella suppilolla ja esisyöttöruuvilla

SEEPEX T -sarjan pumput avoimella suppilolla ja esisyöttöruuvilla sopivat erinomaisesti raskaiden, viskoosisten, puolikiinteiden aineiden liikuttamiseen, joiden juoksevuus on heikko tai sitä ei ole ollenkaan. Ne on varustettu syöttösuppilolla sekä ruuvikuljettimella, jonka avulla tuote syötetään optimaalisesti epäkeskoruuville. Ruuvikuljettimen nousua ja halkaisijaa voidaan vaihdella eri väliaineille, mikä mahdollistaa optimaalisen suunnittelun eri sovelluksiin. Laajalla mallivalikoimalla ja lukuisilla säätövaihtoehdoilla pystymme täyttämään käytännöllisesti katsoen kaikkien teollisuudenalojen vaatimukset.

Lataa esite ja lue lisää

SEEPEX E – Puoliuppopumput

SEEPEX E – Puoliuppopumput

SEEPEX E -puoliuppopumput tyhjentävät tynnyrit, kaivot, altaat ja säiliöt – tehokkaasti, perusteellisesti ja ympäristöystävällisesti. Ne kestävät jopa hankaavia tai syövyttäviä aineita, joiden viskositeetti on matala tai korkea. Tämä tekee niistä kustannustehokkaan vaihtoehdon perinteisille pumppujärjestelmille, erityisesti sovelluksissa, joissa on kriittiset imukorkeudet tai rajoitettu asennustila.

 • Tuottoalue 0,03–300 m³/h ja painealue 0–12 bar
 • Laaja valikoima, kompakti ja lujarakenteinen

Lataa esite ja lue lisää

SEEPEX CS – Epäkeskoruuvipumput elintarviketeollisuuteen

SEEPEX CS – Epäkeskoruuvipumput elintarviketeollisuuteen

Aloilla, joilla on herkkiä hygieniavaatimuksia, kuten elintarviketuotannossa, puhtaus on kriittinen tekijä. Elintarvikekäyttöön tarkoitetut hygieeniset SEEPEX CS -epäkeskoruuvipumput täyttävät tiukimmatkin hygieniavaatimukset lääke-, kosmetiikka-, kemian- ja elintarvike- ja juomateollisuudessa kuljettaen sekä korkea- että matalaviskoosisia aineita minimaalisella leikkausvaikutuksella. Ne varmistavat pumppauksen ja siten tuotteen laadun aina 3-A saniteettistandardien mukaisesti pumppaussovelluksesta riippumatta. 

Elintarvike- ja hygieenisten epäkeskoruuvipumppujemme komponentit on suunniteltu EHEDG-periaatteiden ja elintarviketeollisuudesta löytyvien elintarvikestandardien mukaisesti. BCFH-sarjalla on sertifikaatti, joka osoittaa sen erityisen hygieeniseksi ja helposti puhdistettavaksi. Kaikki materiaalit, jotka ovat kosketuksissa pumppaustuotteen kanssa, täyttävät luonnollisesti FDA:n ja EU:n 1935-2004 kansainväliset vaatimukset.

 • Tuottoalue 0,03–130 m³/h ja painealue 0–24 bar

Lataa esite ja lue lisää