It looks like you are coming from United States, but the current site you have selected to visit is Georgia. Do you want to change site?

Yes, please! No, keep me on the current site

Gjutare

Operations | Emmaboda, Sweden, Sweden
Job Details Apply
Job Details


Produktionspersonal

Xylem |’zīləm|

 

1) En vävnad i växter som suger upp vatten från rötterna;

2) ett ledande bolag för vattenteknologi.

 

Vi är ett globalt team som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa avancerade teknologiska lösningar för världens vattenutmaningar. Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Xylem är också ledande inom smart mätutrustning, nätverksteknik och avancerade analytiska instrument för vatten-, el och gas. Vi har starka långvariga relationer med kunder i över 150 länder som känner oss genom vår starka kombination av ledande varumärken och applikationsexpertis med en kraftig inriktning på att utveckla mångsidiga, hållbara lösningar.

 

Om du tycker det låter spännande och vill vara med att lösa jordens vattenförsörjning, hör av dig!

 

Produktionssiten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1300 anställda. I tillverkningen ingår alla moment från gjutning fram till färdig produkt. På siten finns det förutom kärnverksamheten inom produktion även distributionscenter, finansavdelning, produktutveckling, IT, HR med mera. Tryck här för en kort film om vår verksamhet i Emmaboda. 

Produktionspersonal till gjuteriet sökes för omgående start

Xylem i Emmaboda tillverkar dränkbara pumpar och mixers. I tillverkningen ingår alla moment fram till färdig produkt: gjuteri, bearbetning, montering, målning, provning, packning, samt statortillverkning till våra elmotorer.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu gjuteribetare till vårt gjuteri i Emmaboda. Xylem ligger i framkant vad gäller utveckling och satsar stort på de tekniska processerna för tillverkningstekniken av gjutning. Stora investeringar är genomförda de senaste åren och investeringstakten är fortsatt hög, detta i kombination med kompetenta medarbetare har gjort att Xylems gjuteri betraktas som ett av Europas modernaste gjuteri.

Gjuteriet är en integrerad tillverkningsenhet i den 110 000 m2 stora produktionsanläggningen i Emmaboda och består av cirka 120 anställda. Gjuteriet är att likna vid en processindustri där samtliga delar påverkar den totala driften, gjuteriet är en teknikintensiv verksamhet som ställer höga krav på såväl utrustning som kompetens.

Som gjuteriarbetare arbetar du i huvudsak med efterbehandling av gjutgods vilket innebär rensning, blästring, avsyning samt materialhantering. Det är en roll där du har ansvar över att driva dina tilldelade uppgifter framåt och säkerställa att dessa blir uförda på ett korrekt sätt. Detta görs i samarbete med dina kollegor på avdelningen för att tillsammans nå uppsatta mål och hög kvalitet.

Tjänsten är på heltid och arbetstiden är i huvudsak skift, tjänsterna avser visstidsanställning till 31 augusti 2022 med chans till förlängning.

Erfarenhet

För att vara den vi söker ser vi att du:

  • Har grundläggande gymnasiekompetens inom matte, svenska och engelska och/eller motsvarade arbetslivserfarenhet.
  • Goda kunskaper i svenska, tal och skrift
  • Grundläggande kunskaper i engelska, tal och skrift

Personliga egenskaper
Som person känner du igen dig i våra kärnkompetenser - att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna - vilka är en bidragande faktor till företagets framgång. Du utför alltid ditt arbete med högsta krav på säkerhet, miljö, leveranssäkerhet och kvalitet med kunden i fokus. 

 

Vi erbjuder dig 

Som anställd på Xylem får du möjlighet att vara med och bidra till att att lösa jordens vattenförsörjning. Vidare kan vi erbjuda dig en arbetsplats som präglas och kreativitet, innovation och samarbete samt attraktiva förmåner för våra anställda.

 

Information

Har du frågor är du välkommen att kontakta Frida Pålsson, RekryterareLerniabemanning.kalmar@lernia.se. Urval av ansökningar sker löpande. I denna rekryteringen samarbetar vi med Lernia som kommer att sköta en första kontakt. Genom din ansökan samtycker du att Xylem och Lernia får hantera dina personupgifter i syfte att genomföra rekryteringsprocessen för denna tjänst enligt GDPR.

 

Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg.

 

Varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Representant för IF Metall Xylem är Gert Nylander, 0471–24 72 41

 

Apply Now
Apply