Teknikchef Montering

Operations | Emmaboda, Sweden, Sweden
Job Details Apply
Job Details

 

Let´s Solve Water

 

1) En vävnad i växter som suger upp vatten från rötterna;

2) ett ledande bolag för vattenteknologi.

 

Vi är ett globalt team på 17 000 personer som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa lösningar för världens vattenutmaningar. Visste du att vi levererar produkter till de Olympiska spelen? Visste du att de spektakulära minnesfontänerna vid Ground Zero i New York drivs av våra produkter? Visste du att våra produkter hjälper flera av Kinas största städer att ta vara på de stora mängder vatten som regnar ner under tyfonsäsongen? Visste du att Flumrider och Colorado på Liseberg har våra produkter installerade? Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Produktionssiten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1300 anställda på en anläggning som omfattar 400 000m2 varav 110 000m2 är under tak och vi producerar ca 165 000 pumpar/år. Xylem erbjuder spännande karriärmöjligheter för människor som delar vår passion och strävan att ta sig an världens viktigaste vattenutmaningar…och lösa dem.

 

Teknikchef - Montering

 

Till vår Monteringsavdelning på fabriken i Emmaboda, söker vi nu en Teknisk chef med ansvar för avdelningens tekniska utveckling på såväl strategisk som operativ nivå. 


Arbetsuppgift
er

Som teknikchef utformar du övergripande verksamhets- och handlingsplaner för din avdelning. Du driver utvecklingen framåt avseende produktivitet, kvalitet och säkerhet. Du driver också den tekniska utvecklingen inom monteringsavdelningen och verkar på både operativ och strategisk nivå och du ansvarar för din egen budget och säkerställer det faktiska resultatet gentemot planen.

Vid investeringar säkrar du resurser inför implementering och driver mot satta mål och KPI:er.

 

Att arbeta med ständiga förbättringar är en viktig del i arbetet, och du vidtar vid behov korrigerande åtgärder vid resultatavvikelser. I rollen arbetar du tvärfunktionellt och bidrar till ett gott samarbete med övriga avdelningar.

 

Som personalledare utvecklar du dina medarbetares kompetensnivå löpande. I ditt ansvar som chef genomför du utvecklingssamtal och är lönesättande.

 

Teknikchefen är underställd Funktionsansvarig på Monteringsavdelningen och ingår i avdelningens ledningsgrupp.


Din profil

I vårt arbete med att utveckla verksamheten eftersträvar vi alltid medarbetarnas delaktighet. Du är intresserad av att arbeta med människor för att utveckla såväl individ som organisation. God kommunikations- och samarbetsförmåga i kombination med att våga ta beslut, vara noggrann och följa upp resultat krävs för att lyckas i arbetet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper eftersom vi ser dem som en viktig faktor för vår framgång.


Vidare söker vi dig som har:

  • Erfarenhet från en liknande roll där du arbetat med ledarskap inom industrin.
  • God erfarenhet av Lean-arbete.
  • Stort intresse för utveckling samt erfarenhet av arbete med processutveckling.
  • Genuint intresse för teknik.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska.

Meriterande är också om du är utbildad högskoleingenjör eller motsvarande.


Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig en kreativ och internationell miljö där du får möjlighet att fokusera på din personliga och professionella utveckling tillsammans med engagerade och hjälpsamma kollegor. Du kommer få möjligheten att leda en organisation och en avdelning där det kommer investeras mycket i den fortsatta utvecklingen för vårt monteringsavsnitt. Detta är något som du kommer få möjligheten att vara högst delaktig i.

Allas lika värde

Vi värdesätter olikheter. För oss är det viktigt att alla ska känna sig välkomna, inte bara på Xylem utan överallt i världen. För oss innebär mångfald mer än bara en policy eller en uppsättning metoder. Mångfald är en grundläggande del av vår företagskultur och en nyckel till långsiktig tillväxt.

 

Information
Du är välkommen med din ansökan senast den 2023-04-30. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg och urval sker löpande. Tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

För mer information om tjänsterna är du välkommen att kontakta Andreas Olsson, Funktionschef Monteringen, telefon 0471-24 70 84. Kontaktperson på personalavdelningen är Daniel Långberg, telefon 0471-24 74 57.

 

Fackliga företrädare är för Akademikerna/Sveriges Ingenjörer: Jenny Johansson, för Unionen: Camilla Olsson-Linde, för Ledarna Martin Johansson, telefonnummer 0471- 24 70 00.
 

Apply Now
Apply