Industrielektriker

Operations | Emmaboda, Sweden, Sweden
Job Details Apply
Job Details

Xylem |’zīləm|

 

1) En vävnad i växter som suger upp vatten från rötterna;

2) ett ledande bolag för vattenteknologi.

 

Let´s Solve Water


Vi är ett globalt team på 18 000 personer som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa lösningar för världens vattenutmaningar. Visste du att vi levererar produkter till de Olympiska spelen? Visste du att de spektakulära minnesfontänerna vid Ground Zero i New York drivs av våra produkter? Visste du att våra produkter hjälper flera av Kinas största städer att ta vara på de stora mängder vatten som regnar ner under tyfonsäsongen? Visste du att Flumrider och Colorado på Liseberg är byggda på våra produkter? Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Produktionssiten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1300 anställda. Xylem erbjuder tusentals spännande karriärmöjligheter för människor som delar vår passion och strävan att ta sig an världens viktigaste vattenutmaningar…och lösa dem.

 

Vill du arbeta i ett av europas mest moderna gjuterier som satsar på framtiden? Då kan tjänsten som industrielektriker vara något för dig!

 

 

Arbetsbeskrivning

Underhållsavdelningen är en central funktion för teknisk service och support av produktionsutrustningar i våra verkstäder där positiv anda och ett högt engagemang präglar teamet. Som Industrielektriker ingår du i ett team som arbetar med underhåll och förbättringar av vår maskinpark.

Din vardag är både varierad och omväxlande. Du arbetar både självständigt och tillsammans med andra elektriker och mekaniker i olika problemlösningar.

I det dagliga arbetet ingår bland annat

 • Felsökning av Gjuteriets maskinpark.
 • Hantering av olika styrsystem tex Siemens S7,TIA ,Intouch.
 • Förebyggande underhåll samt tillståndskontroller.
 • Medverkan i projektering och nyinstallation av produktionsutrustning.
 • Rita och uppdatera ritningar/elscheman i Auto-Cad


Vi erbjuder en modern anläggning med hög teknisk nivå med stort fokus på maskintillgängligheten.

För att säkerställa detta investerar vi kontinuerligt i den senaste maskintekniken. Vi vidareutbildar personalen regelbundet inom ett flertal områden såsom inom exempelvis teknik, PLC programmering, säkerhet.

 

Din profil
Som person känner du igen dig i företagets värderingar vilka är respekt, ansvar, integritet och kreativitet. Du motiveras av kontakt med kunder och är noga med att hålla det du lovat. Tjänsten kräver att du både kan arbeta självständigt och som del av ett team.

Vidare ser vi dig som en drivande och serviceinriktad person med stort intresse för el/automation.

Eftersom företaget ständigt strävar efter förbättringar vinner du på att vara innovativ och lösningsfokuserad.

Vidare söker vi dig som har:

 • En avslutad gymnasieutbilding inom el/automation.
 • Några års erfarenhet inom el/automations yrket.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift.
 • Innehar B-körkort. 


Vad erbjuder vi då dig?

Vi erbjuder dig en utvecklande roll i ett stabilt branschledande företag. Du ingår i ett team som arbetar i vårt moderna gjuteri tillsammans med andra engagerade och kunniga medarbetare.

Ett axplock av våra förmåner

 • Tillgång till gym och träningsansläggning till förmånligt pris
 • Lokal företagshälsovård
 • Företagsrabatter
 • Möjlighet att leasa personbil via Xylem
 • Egen idrottsförening

 

Allas lika värde

Vi värdesätter olikheter. För oss är det viktigt att alla ska känna sig välkomna, inte bara på Xylem utan överallt i världen. För oss innebär mångfald mer än bara en policy eller en uppsättning metoder. Mångfald är en grundläggande del av vår företagskultur och en nyckel till långsiktig tillväxt.

 

 

Villkor

Tjänsten avser heltid och tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiderna är främst 2-skift samt natt men även andra tider förekommer.

 

Kontakt

Välkommen med din ansökan, sista ansökningsdag är 2023-03-24. Urvalet av ansökningar sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vår hemsida.

 

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Niclas Regin, El/Bygg chef 0471-24 79 42 eller Daniel Långberg, rekryterare; 0471-24 74 57.

 

Representant för IF Metall är Gert Nylander, 0471-24 70 00.

 

Apply Now
Apply