HR Coordinator

Human Resources | Emmaboda, Sweden, Sweden
Job-Details Bewerben
Job-Details

Xylem |’zīləm|

 

1) En vävnad i växter som suger upp vatten från rötterna;

2) ett ledande bolag för vattenteknologi.

 

Let´s Solve Water 

Vi är ett globalt team på 17 000 personer som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa lösningar för världens vattenutmaningar. Visste du att vi levererar produkter till de Olympiska spelen? Visste du att de spektakulära minnesfontänerna vid Ground Zero i New York drivs av våra produkter? Visste du att våra produkter hjälper flera av Kinas största städer att ta vara på de stora mängder vatten som regnar ner under tyfonsäsongen? Visste du att Flumrider och Colorado på Liseberg är byggda på våra produkter? Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Produktionssiten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1300 anställda. Xylem erbjuder tusentals spännande karriärmöjligheter för människor som delar vår passion och strävan att ta sig an världens viktigaste vattenutmaningar…och lösa dem

 

 

HR Koordinator

 

En av våra nuvarande kollegor tar nästa steg och utvecklas vidare inom organisationen och därav söker vi nu en ersättare till teamet!

 

Arbetsbeskrivning

Tjänsten ingår i vår funktion, HR Shared Service Center, vi arbetar bland annat med daglig HR-support till samtliga avdelningar inom Xylem i Norden. Teamet består idag av 13 personer som har olika ansvarsområden och kompetenser. Tjänsten är placerad på vår HR-avdelning i Emmaboda och arbetsuppgifterna innefattar att ansvara, underhålla samt vidareutveckla våra system, processer och rutiner som tillhör funktionen.

 

I rollen ingår även att du tillsammans med dina kollegor arbetar med hr-relaterade frågor, bl. a. med on-boarding, utbildning samt lag och avtalsfrågor. Inom gruppen ges även möjlighet till projektarbete. Du rapporterar till chefen för Shared Service Norden och arbetar nära inom teamet.

 

En stor del av dina arbetsuppgifter kommer fokusera på att supportera i de HR-systemen vi har. Ansvara, uppdatera, underhålla och vidareutvecklar våra system men också rutiner och processer som följer med systemet och arbetet på avdelningen.

 

Vidare ingår det att sammanställa och färdigställa underlag, rapporter och statistik vilket innebär mycket siffror och data samt även analysering av detta.

 

Du kommer att ha många interna kontaktytor, vilket ställer krav på att du både är kommunikativ och serviceorienterad.

 

Erfarenhet

Det är meriterande om har en utbildning med inriktning mot Ekonomi/HR. Grundkravet är att du minst har gymnasieutbildning med relevant yrkeserfarenhet. Det är ett krav att du har erfarenhet av administrativt arbete samt god datavana och goda kunskaper i Office-paketet. Det är meriterande om du har erfarenhet och/eller kunskap GDPR och systemförvaltning.

För att kunna bemöta våra kunder har du även goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Meriterande är om du kan något av de andra nordiska språken utöver svenska.

 

Personliga egenskaper

Som person är du noggrann, strukturerad, lösningsorienterad och har hög integritet  du förstår vikten av att hantera konfidentiella och personliga uppgifter på ett professionellt sätt. För oss är det viktigt att du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga då vi är ett stort team som arbetar tillsammans och hjälps åt. Du tycker om att lära dig nya saker och är prestigelös när det kommer till arbetsuppgifter.

 

Som person känner du igen dig i våra kärnkompetenser - att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna - vilka är en bidragande faktor till företagets framgång. Vidare är du serviceinriktad, har kommunikativ förmåga och är ansvarsfull.

 

Vad erbjuder vi då dig?

Vi erbjuder dig en kreativ och internationell miljö där du får möjlighet att fokusera på din personliga och professionella utveckling tillsammans med engagerade och hjälpsamma kollegor. Du har också möjligheten att engagera dig som volontär genom Xylems företagsprogram för samhällsinitiativ Xylem Watermark. Mer information om Watermark hittar du här: www.xylemwatermark.com.

Allas lika värde

Vi värdesätter olikheter. För oss är det viktigt att alla ska känna sig välkomna, inte bara på Xylem utan överallt i världen. För oss innebär mångfald mer än bara en policy eller en uppsättning metoder. Mångfald är en grundläggande del av vår företagskultur och en nyckel till långsiktig tillväxt.

 

Kontakt

Välkommen in med din ansökan, dock senast 2022-10-09. Urvalet av ansökningar sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vår hemsida.

 

Har du frågor är du välkommen att kontakta Isabelle Ödlund, HR Shared Service Manager, 0471-24 75 92 eller Daniel Långberg, Rekryterare, 0471-24 74 57.


Representant för Unionen är
Camilla Olsson-Linde, Representant för Akademikerna/Sveriges Ingenjörer är Jenny Johansson, 0471-24 70 00. Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Jetzt bewerben
Bewerben