Mättekniker

Operations | Emmaboda, Sweden, Sweden
Stillingsoplysninger Anvend
Stillingsoplysninger

Xylem |’zīləm|

 

1) En vävnad i växter som suger upp vatten från rötterna;

2) ett ledande bolag för vattenteknologi.

 

Let´s Solve Water



 

Vi är ett globalt team på 17 000 personer som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa lösningar för världens vattenutmaningar. Visste du att vi levererar produkter till de Olympiska spelen? Visste du att de spektakulära minnesfontänerna vid Ground Zero i New York drivs av våra produkter? Visste du att våra produkter hjälper flera av Kinas största städer att ta vara på de stora mängder vatten som regnar ner under tyfonsäsongen? Visste du att Flumrider och Colorado på Liseberg är byggda på våra produkter? Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Produktionssiten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1300 anställda. Xylem erbjuder tusentals spännande karriärmöjligheter för människor som delar vår passion och strävan att ta sig an världens viktigaste vattenutmaningar…och lösa dem.

 

Mättekniker

I tillverkningen ingår alla moment från gjutning fram till färdig produkt. På siten finns det förutom kärnverksamheten inom produktion även distributionscenter, finansavdelning, produktutveckling, IT, HR med mera. Tryck här för en kort film om vår verksamhet i Emmaboda. 

 

Arbetsbeskrivning

Som mättekniker blir du en del av ett team på totalt tre personer där ni tillsammans har en viktig roll i att säkerställa att komponenterna i vår produktion håller en hög kvalitet. Som specialist är du involverad i flera processer kring mätningen av våra komponenter. I huvudsak arbetar du med verifiering av utfallsprov, mätningar av våra komponteter, interna utbildningar för våra medarbetare samt support mot våra olika avdelningar internt. Detta är ofta uppgifter som kräver noggrannhet, ett stort detaljfokus och en hög integritet. Vill ständigt bli bättre och du har därför en god möjlighet att vara med och påverka vår utveckling, både på kort och lång sikt.


Din profil

Vi söker dig som har ett stort tekniskt intresse och nu är intresserad av att kliva in i en specialistroll och vara med och utveckla området vidare. Vi ser att du värdesätter ett noggrant och metodiskt arbetssätt och har ett öga för detaljer. Du har en gedigen erfarenhet från en tillverkande industri, gärna från produktion eller inom kvalitet, och känner en nyfikenhet att vilja fortsätta utvecklas tillsammans med oss. Vi ser också att du gillar att arbeta självständigt och motiveras av att ständigt hitta förbättringar i arbetet och processen.

 

Här nedan har vi listat vad vi ser som krav och meriterande för att söka tjänsten hos oss!

 

Krav:

  • Avslutad gymnasial utbildning inom industri eller teknik
  • Utbildning i någon av de vanligt förekommande mjukvarorna i en mätmaskin, exempelvis PC DIMS eller Calypso
  • Arbetslivserfarenhet inom produktion eller kvalitet från en tillverkande industri
  • Goda kunskaper i ritningsläsning, både i teori och praktik
  • Goda kunskaper i engelska, tal och skrift

 

Meriterande:

  • Tidigare erfarenhet från att ha arbetat med mätmaskiner
  • Ha vana av att ta fram och hålla i utbildningar
  • Erfarenhet av programmering av mjukvara i mätmaskiner

 

Vad erbjuder vi då dig?

Vi erbjuder dig en kreativ och internationell miljö där du får möjlighet att fokusera på din personliga och professionella utveckling tillsammans med engagerade och hjälpsamma kollegor. Du har också möjligheten att engagera dig som volontär genom Xylems företagsprogram för samhällsinitiativ Xylem Watermark. Mer information om Watermark hittar du här: www.xylemwatermark.com.

Allas lika värde

Vi värdesätter olikheter. För oss är det viktigt att alla ska känna sig välkomna, inte bara på Xylem utan överallt i världen. För oss innebär mångfald mer än bara en policy eller en uppsättning metoder. Mångfald är en grundläggande del av vår företagskultur och en nyckel till långsiktig tillväxt.

 
Välkommen in med din ansökan. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg och att urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan därför komma att tillsättas när vi hittat rätt kandidat.


Har du frågor är du välkommen att kontakta Fredrik Jaensson, Quality Manager fredrik.jaensson@xylem.com alterantivt Daniel Långberg, Corporare Recruiter på daniel.langberg@xylem.com.

 
Representant för Unionen är Camilla Olsson Linde, Representant för Akademikerna/ Sverige Ingenjörer är Jenny Johansson, Representant för Ledarna Martin Johansson, Representant för IF Metall Gert Nylander, 0471-24 70 00.

 

 

 

 

 

 

Anvend nu
Anvend